Søg efter:

Choose language from dropdown
Research articles, click flag 

 

 

Zoneterapi til børn

- en handling for livet
”Hver femte dansker der konsulterer landets zoneterapeuter er under 25 år. Halvdelen af disse ,
er børn i alderen 0-4 år. 80% af de 0-1 årige kommer til zoneterapeut p.g.a. maveproblemer/ kolik”

Kilde: Eriksen L & Jensen JM: Zoneterapeuters klienter Danmark (nn 2.368)

 
”The Blue Butterfly”
 

                

Vallensbæk Zoneterapi har mere end 20 års erfaring med behandling af børn - store som små - syge og raske.
Fra det konventionelle som det alternative og komplementære behandlingssystem.

Kolikbørn, allergibørn, astmabørn, ørebørn, vådliggerbørn, børn med hovedpine, mavepine, rygsmerter, ledsmerter og sportskader, samt cancerbørn og deres familier har, siden år 1989, konsulteret klinikken.
Mange livshistorier er blevet fortalt og en række forskningsrapporter er blevet til (se mere under publikationer).

Børn og zoneterapi
Hvis et barn klager over smerter i kroppen, er det vigtigt at tage det alvorligt. Smerter er kroppens signal om, at der er noget galt. Uanset om smerten har en fysisk eller en psykisk årsag, gælder det om at holde øjne og øre åbne. Når børn siger, at de har ondt, så hár de ondt.

Der kan være mange årsager til at et barn ømmer sig. Som forældre er det ikke altid lige nemt at pejle sig ind på hvad det ér, det rent faktisk handler om. Et besøg hos lægen kan gøre godt. Det samme kan en god snak/konsultation hos en dygtig zoneterapeut, der har erfaring med at arbejde med og at lytte til børn.

Stort set alle børn NYDER at få zoneterapi. NYDER at mærke hvordan kroppen kribler og krabler på en god måde. NYDER, at slappe af og NYDER, at være "på".

Av min arm!
Børn er aktive og kan let komme til skade. De kan overbelaste deres led, forvride og forstuve deres arme og ben, når de klatrer, rutcher, løber og leger. Sport er herlig. Det er sjovt. Det er kammeratskab og det er udfordringer. Sport er også lig med knubs. Rent faktisk er det sådan, at de danske børn tegner sig for en tredjedel af alle sportsskader. Ikke mindre end 32.000 børn kommer til skade hvert eneste år, fortæller Statens Institut for Folkesundhed.
Praksiserfaringer har vist, at zoneterapien, også her, kan være en hjælp.

Zoneterapi til syge og raske
Zoneterapi er bestemt ikke kun for syge børn. Raske, sunde og frejdige børn kan have stor glæde af et pusterum. Er man eksempelvis en rask søskende til et sygt barn, der en periode får en masse opmærksomhed fra såvel behandlere, venner og familie, kan man som søster eller bror føle sig "tilovers". Barnet kan have brug for, sit helt eget ”rum”. Opleve, at blive ”taget sig af”. Her kan zoneterapibehandling være et godt ”helle”.

Er barnet for lille?
Ofte stilles spørgsmålet: "Hvor gammel skal barnet være, før det kan få zoneterapi"?
Svaret er enkelt og ligetil: "Ingen børn er for små – ingen for store"
Zoneterapi er for ALLE. Også for tidligt fødte og bulderbasser der "tordner derudaf"

En god oplevelse
Er du i tvivl om zoneterapi vil være godt for dit barn, kan anbefales at prøve en behandling på egen krop.
Får du en god oplevelse, er der al mulig grund til at forestille sig, at også dit barn vil få det samme.

Et godt samspil mellem behandler(e), forældre og barnet er en god nøgle at have i hånden til åbning af døre for en sjovere hverdag. En hverdag uden smerte – hvor man føler sig "holdt af" - er en hverdag med let til smil.

Lyst, til at vide mere?
Ring (+45) 26 18 95 90 til Leila Eriksen

Portalen
www.sygeboern.dk
har til formål at gøre det lettere for forældre at passe deres børn, når de bliver syge.
Den er tænkt som en hjælp til selvhjælp. Se endvidere links anført via menúbjælken.

Projekter
For information om deltagelse i projekter med publicering af rapporter og artikler vedr. kolikbørn, ørebørn, vådliggerbørn m.m. kan læses mere her

Rapporten Zoneterapeuters Klienter, en rapport der er blevet til ved indsamling af 2368 danske klientdata, fortæller at 10% af dem der går til zoneterapi er i alderen 0-4 år, hvoraf 80% af de 0-1 årige kommer med kolik. Udover mavegener viser rapporten, at børn i alderen 0-4 år oftest kommer til zoneterapeut når de er plaget af øreproblemer og luftgener. Ring og hør nærmere på (+45) 26 18 95 90. Link til omtalte rapporter kan hentes her

Cancerbørn og deres familier
Gennem en årrække har Vallensbæk Zoneterapi haft en tæt kontakt til FCB, Foreningen Cancerramte Børn.
Ønskes yderligere oplysning om hvordan cancerbørn, deres raske søskende, forældre og pårørende har haft glæde af at få zoneterapi/oplevet støtte via komplementær og alternativ behandling, er du velkommen til at ringe på (+45) 26 18 95 90og høre nærmere. Se også hovemenúpunktet "FCB-Børn".

Yderligere oplysning om FCB - Foreningen Cancerramte Børn - kan hentes på www.cancerbarn.dk


Nedenstående er citat fra Kræftens Bekæmpelse - hentet på www.cancer.dk

Den normale celle Vores krop består af 50 billioner celler (50.000.000.000.000). Cellerne er kroppens byggesten. De har hver deres rolle og funktion og hver sin plads i kroppen: hudceller, hjerneceller, hårceller, muskelceller osv. Cellernes liv er nøje reguleret og kontrolleret. Når en celle dør, skiftes den ud med en ny celle. Nye celler dannes ved, at de eksisterende celler deler sig. På den måde kan sår heles, blod, hud og slimhinder gendannes og hele organismen fungere. Hver celle er i kontakt og ligevægt med nabocellerne. Cellerne er sociale og lytter til kroppens signaler. Når der sker en fejl i en celle, vil den først prøve at reparere sig selv ved hjælp af specielle reparationsenzymer. Hvis cellen ikke kan reparere sig selv, er den programmeret til at ødelægge sig selv. Man siger, at den begår selvmord.

Kræftcellen Kræftceller er asociale og lytter ikke efter kroppens signaler. De begår ikke selvmord, selvom der opstår fejl. I stedet for deler kræftceller sig så mange gange, at der bliver flere og flere af dem. Til sidst kan der dannes så mange kræftceller, at de bliver til en kræftknude.

Hvorfor kommer der fejl i cellen? Fejl i en celle kan opstå af sig selv eller pga. påvirkninger udefra f.eks. tobaksrøg, der ødelægger lungecellerne. Men der skal mange ændringer til, for at kræft kan opstå. Cellen arbejder hårdt for at forhindre, at den bliver til en kræftcelle” (citat slut).

 

Kræftens Bekæmpelse har en ”web-skole” med information om kræft, samt oplysning om alternativ behandling klik her og læs mere herom.

Pjece om alternativ behandling kan downloades på www.vifab.dk
Link hertil finder du bl.a. på siden "Velkommmen".
 Vedr. tilskud til behandling - herunder tilskud fra Sygeforsikringen ”danmark” - henvises til menúpunktet - under vallensbæk Zoneterapi i "gardinet" "tilskud til behandling"

Nedenstående artikler er blevet til i samarbejde med FCB, Foreningen Cancerramte Børn.

 

Brugerinformation: www.netpatient.dk  - www.danskepatienter.dk  - www.netdoktor.dk -  www.sundhedsguiden.dk  
Forskning:
www.thecochranelibrary.com  - www.pubmed.com  - www.sciencedirect.com  

Se et udpluk af vore artikler/rapporter/samarbejdsrelationer her
Artikler : Zoneterapi - en terapiform i fremmarch - publiceret på
dansk og engelsk
Abstract: Zoneterapeuters Klienter -  hent inspiration fra
Danmark og Sverige
Rapporter: Zoneterapeuters Klienter - hent inspiration fra
Danmark og Sverige
CAMpraksis:
Analyse af det danske udbud af komplementær og alternativ behandling i DK
Forbrugerpjece:
Find rundt i de alternative behandlingstilbuddownload pjece fra ViFAB.dk
Vejledning i udformning af projektbeskrivelse på dansk og engelsk
Strengthening Reflexology in Integrated Healthcare
Reflexology Research in Europe 1994 to 2014

Vision, fokus og interesseområde: Kvalitetsudvikling af CAM området, så målrettede indsatser kan medvirke til bedre livskvalitet og øgning af evnen til at mestre egen situation..

© Leila Eriksen | Syvhøjvænge 268 | 2625 Vallensbæk DK |Tlf: (+45) 26 18 95 90